Skøn rosenudsmykning i Bogense, rosernes by og på resten af Nordfyn – trods corona

Efter vi er kommet os over den store ærgerelse det er, at vi i år ikke kan afholde Rosenfestivalen som vi plejer – har vi gået og tænkt, at noget må vi da gøre – og nye ideer spirer løbende frem.

En af dem, som allerede er at i gang, er at ikke mindre end 175 store rosenkummer vil skabe rosenstemning rundt på Nordfyn, da nordfynboer og turister ikke skal snydes for at nyde synet og duften af roser i sommeren 2020.

En egentlig festival bliver det naturligvis ikke, men til gengæld vil ikke kun Bogense, rosernes by, men også bymidterne i Otterup og i Søndersø samt ved væsentlige turistområder og Nordfyns fire campingpladser, få glæde af blomsterhavet i fire-seks uger i juli og august.

For et par år siden indkøbte vi 75 af de 300 liter store blomsterkummer til Rosenfestivalen. Nu er 100 flere på vej fra Italien, og Rosenfestivalens frivillige vil sørge for, at kummerne bliver plantet til med roser og fordelt rundt i kommunen i starten af juli – og være med til at give en alternativ rosenoplevelse og fokus omkring Nordfyns Rosenfestival den 1. weekend i august 2021 i Bogense.

Guide ture i Rosenmarkerne

Det faktum at op mod 80 % af alle danske haveroser produceres på Nordfyn, er den del af Rosenfestivalens dna.

Derfor glæder det os også meget at rosengartner Finn Jensen fra Grønløkke Planteskole afholder guidede rundture i rosenmarken hver torsdag i juli kl. 14.00.
Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig, man skal blot møde op på Huggetvej 94.