Roser, kunst, handel og hygge – hører sammen i Bogense.

Ingen Rosenfestival – MEN Roser, kunst, handel og hygge i Bogense

Grundet corona-pandemien afvikles Rosenfestivalen som bekendt ikke i sin vanlige form i år.

Men i weekenderne den 25.-26. juli og den 1.-2. august kl. 10-16 arrangeres flere små tiltag rundt om i byen.

Der vil være musik i bymidten med ” Vandbærerne” den 25. og 26. juli og med Nordfyns Messingtrio den 1. weekend i august. Ved Manneken fortæller Museumsleder Palle Petersen, historien om Manneken Pis. Her kan man også høre Nordfyns Rosenvals sunget af vores unge solist, Merete Bach Knudsen, der tidligere har været Rosenprinsesse.

Byens kunstnere og gallerier er klar til besøg og holder som butikkerne i byen åbent kl. 10-16 både lørdag og søndag i begge weekender.
Multisalen på Bogense skole danner rammen om en kunstudstilling med Danegruppen, Danske kunstnere for Natur & Miljø. DANE er en gruppe af kunstnere, som arbejder for og inspireres af naturen. Medlemmerne finder deres motiver – landskaber, planter, dyr og fugle i naturen.
Læs mere her

Bogense og Nordfyn blomstrer hele sommeren
Bogense bliver i uge 29 udsmykket med 80 store kummer plantet med roser i mange forskellige sorter, de kommer til at stå sommeren over. Alle kummer er forsynet med skilte der fortælle hvilken rosensort det er. Byfonten bliver pyntet og i gaden bliver 4 kongekroner pyntet med roser.
I bymidten er der desuden plantet masser af roser i bede, ved roserne er skilte så man kan se hvilken sort det er. Roserne er registreret i en lille folder , som fås hos VisitNordfyn, her kan man gå den skønneste rosentur i Danmarks hyggeligste købstad.

Gratis guidet tur i Rosenmarkerne
Hos Grønløkke Planteskole, Huggetvej 94, Bogense kan du helt gratis hver torsdag i juli måned og i weekenden den 25.-26. juli og den 1.-2. august komme på guidet tur i rosenmarkerne, se pottebeddet og tale med rosengartneren hos Skandinaviens største producent af haveroser. Her er roser i mere end 1000 sorter, med de skønneste farver og dufte.

“Også i år bliver der fokus på roser i Bogense, med musik, rosenvals, kunst, handel og hygge i Danmarks hyggeligste købstad, selv uden den form for Rosenfestival som vi kender”, udtaler rosenfestivalleder Jette Kærgaard