Stig Lauritsen og Danske Modister udstiller på Rådhuset

Havedesigner Stig Lauritsen, Paradehuset, Gisselfeld åbner og udsmykker Rådhuset

Havedesigner Stig Lauritsen, Paradehuset på Gisselfeld åbner Rosenfestivalen lørdag kl. 10. Han udsmykker byrådssalen sammen med landskabsarkitekt Greg Kobet, begge står i dag bag Paradehuset på Gisselfeld. Gisselfelds paradehus er et studie i skønhed og sanselighed.

Det er Danmarks eneste privatejede Paradehus og er i dag en attraktion i sig selv og en vigtig del af herregårdens samlede brand.

Stig Lauritsen og Greg Kobet skaber et univers i Rosens tegn. Udstillingen ” The selskab hos rosensamleren” viser de smukkeste roser, eventyrligt porcelæn og viser fortællingen om rosens forunderlige historie fra de persiske eventyrhaver og frem til vores egen baghave.

Danske Modister og Hattemagere kommer til Bogense med en helt unik udstilling på rådhuset.  Danske Modister og Hattemagere har tidligere lavet en udstilling i Runde Tårn i København. Der fik Børge Pedersen som er frivillig i Rosenfestivalen ideen om at invitere dem til Nordfyn. Hattemagerne designer 14 unikke hatte, inspireret af forskellige rosensorter, hattene udstilles sammen med roserne der har inspireret designet. Desuden udstilles de mange hatte der er tegnet af Erik Mortensen til forestillingen ”Dameskrædderen” skrevet af Georges Feydeau. Ghita Nørby medvirkede i stykket, der spillede på Det Kongelige Teater i 1994.

Rosenfestival er hygge, musik og oplevelser Rosenfestivalen har i år temaet ” Haven”, roserne er hele grundlaget for festivalen, og derfor bliver rosendekorationerne også imponerende i år. Der bruges mere end 100.000 rosenhoveder og potteroser i dekorationerne.

På den musikalske side er vi glade for igen at præsentere et fantastisk orkester. Vi får besøg af Søværnets Tamburkorps lørdag den 5. august. Udtaler Rosenfestivalleder Jette Kærgaard.