Prestige fyldte priser og medaljer til to roser – der skal på Rosenfestival i år.

På den 67. Internationaler Rosenneuheiten-Wettbewerb 2019 i Baden-Baden, Tyskland, blev 2 danske roser, der spiller en central rolle i Rosenfestivalen i år, hædret med flotte medaljer.
Roses Forever, Rosa Eskelund, har forædlet roserne udtaler:

Jeg er meget glad og også meget glædeligt overrasket over at netop de to roser, som har en central rolle i dette års Rosenfestival, vinder.

Roserne er allerede over 10 år gamle, der er den tid, det tager at udvikle og selektere en rose.
Alle Rosas roser udvikles på Fyn i Dyreborg og testes intensivt gennem flere år på markerne omkring Bogense og i Holland.
Den ene rose, Rosa Eskelund blev hædret med en bronzemedalje for, er rosen, som Jim Lyngvild navngiver til Rosenfestivalen i Bogense.

Jim Lyngvild har selv været i Dyreborg og vælge sin rose i Rosas have for et års tid siden, hvor Rosa har flere af de bedste nye unavngivne sorter stående i arkiv og de er alle allerede 10-15 år gamle.
Vi kan allerede nu afsløre navnet på rosen: Jim The Viking som Jim Lyngvild vil ”knæsætte” lørdag den 3. august kl. 10.30 ved Manneken Pis i Bogense.

 Jeg talte med en glad Jim Lyngvild i går aftes og vi er enige om at han har ramt rigtigt med valget af sin rose, som er både smuk, sund, remonterende, let duftende og en kraftigt voksende rose. Den er særdeles velegnet som tæt blomstrende hæk eller blot solitært, fortæller Rosa Eskelund

Den anden rose, der fik en medalje er rosen Fru Nørby Plant’’n’Relax
Ghita Nørby døbte Fru Nørby-rosen i Odense i august 2016, der er en smuk, sund og velduftende buketrose. Rosen fik ærespræmie i Baden Baden, for udseende og den skønne duft.  Rosen kan købes på Rosenfestivalen i Bogense.

Jeg glæder mig til at fortælle Ghita at også hendes rose ‘Fru Nørby’ vandt æresprisen for sine smukke blomster og dejlige duft. Jeg er nu på vej hjem fra Tyskland og glæder mig til at komme hjem til haven i Dyreborg hvor ca 200 nye sorter lige er startet deres blomstring, fortæller Rosa Eskelund.

Fru Nørby-rosen vil kunne både ses, duftes og købes i Bogense til Rosenfestivalen den 3. og 4 august.

 

Om Internationaler Rosenneuheiten-Wettbewerb 2019

Forædlere fra hele verden kan indlevere deres nye roser hvert år.
I år 2019 var der extra mange, flere hundrede nye sorter.
Roserne plantes i parken i små bede og står der for 2-3 år.
Roserne mærkes med en kode og ingen ved, hvilken forædler de kommer fra.
Der er en permanent jury, der vurderer roserne 5 gange i sæsonen fra tidligt til oktober sidste gang.
Udover det, er der en international jury, der vurderer roserne 2 gange per år, denne internationale jury kommer fra hele verden bl.a. fra Sydafrika, USA, Australien og Holland for at nævne nogle af stederne.

 

Om Fru Nørby Plant’ n’ relax Syn som vinder

Fru Nørby Plant’ n’ relax Syn. Royal Diva vurderedes af den internationale jury i test parken i Baden-Baden i Tyskland.
Alle roserne står med koder. Navne og forædlere afsløres først om aftenen ved prisoverrækkelsen.
‘Fru Nørby’ vandt den fornemme pris for sin sundhed, duft og smukke bi-venlige blomster.
‘Fru Nørby’ er forædlet på Fyn i Danmark og produceres i danske planteskoler.