Ghita Nørby gæster dette års Rosenfestival

En af Danmarks mest kendte og elskede skuespillere, Kgl. Skuespiller Ghita Nørby, er sammen med formanden for Det Danske Rosenselskab, Inger Schierning æresgæster i Bogense søndag den 4. august til Rosenfestivalen.

Bogense Rådhus, søndag den 4. august kl. 10 ankommer Kgl. Skuespiller og rosenelsker Ghita Nørby til Rosenfestivalen ledsaget af Inger Schierning formand for Det Danske Rosenselskab. De er begge inviteret som Rosenfestivalens æresgæster til åbningen søndag og modtages af Borgmester Morten Andersen sammen med Rosenfestivalen samarbejdspartner Rosa og Harley Eskelund fra Roses Forever. Ghita Nørby kører gennem byen og får præsenteret de spændende rosendekorationer, og byens udsmykning. Ved Manneken Pis fortæller Museumsleder Palle Pedersen historien om den lille tissende statue. Ligesom Finn Jensen hos Grønløkke Planteskole kører gæsterne på guidet rundtur i rosenmarkerne.

Ghita Nørby har navngivet flere roser

Ghita Nørby kendt som passioneret havemenneske, og kendt som en stor rosenentusiast der b.la. sammen med Torben Thim er forfatter til bøgerne, ”Det er aldrig for sent” og ”Ghitas roser”
Kgl. skuespiller Ghita Nørby er en stor rosenkender – hun har navngivet flere roser, b.la. duftrosererne ”Fru Nørby” og den populære klatrerose ”Our last summer” begge forædlet af Rosa Eskelund. Ligesom Ghita Nørby navngav en ny rose til ære for formand for Det Danske Rosenselskab, Inger Schierning i anerkendelse af hendes enorme indsats for at få rosenelskere fra hele verden til Danmark i forbindelse med 18. World Rose Convention,
Poulsen Roser fejrede 125års jubilæum med en rose opkaldt efter Ghita Nørby. En kraftig romantisk og kraftig duftende rose, der i dag er det man kalder en stamrose.

En af verdens bedste kommer til Bogense

Rosa Eskelund er internationalt anerkendt som en af de mest innovative rosenforædlere i verden. Fra sit forædlingsgartneri på Sydfyn har hun gennem årene fremelsket adskillige internationale prisvindere af skønne roser, som nu dyrkes over det meste af kloden.

Rosa Eskelund holder et foredrag ” Rosas fortryllende rosenforædling” lørdag den 3. august kl. 14.00 på Bogense Hotel, entré kr. 100 inkl. kaffe og kage.
Billetter kan købes på visitnordfyn.dk og på turistbureauet i Bogense.

Det er en stor ære for Rosenfestivalen, og vi er meget stolte af at Kgl. skuespiller og rosenentusiast Ghita Nørby samt formanden for Det Danske Rosenselskab er vores æresgæster i Bogense søndag den 4. august. Roserne er jo hele Rosenfestivalens dna, og vi glæder os til at vise Ghita Nørby og Inger Schierning hvor fantastisk det er når Bogense er udsmykket med roser, udtaler Rosenfestivalleder Jette Kærgaard.