Bogenses dejligste haver kåres

I år er temaet for Rosenfestivalen ”Haven” og i den anledning kåres Bogenses dejligste have. I flere kategorier. Der er villahaver, gårdhaver og kolonihaver.
Dommerne er på Rosenfestivalens vegne, Havedesigner Jette Simonsen, og mangeårig havenørder Grethe Ravn og Henning Pedersen.

Kriterierne er bla. helhedsindtrykket, planternes trivsel, originalitet og charme, havens alder og udnyttelse af pladsen. Sammenhæng mellem de enkelte træer og buske, sammenhæng med landskabet og nabohaver. Harmoni mellem planterne, farver og former samt brugs og nytteværdi af haven.

Der er indstillet 12 haver, indenfor 3 kategorier. Bogenses dejligste have kåres lørdag den 5. august kl. 10.15  ved åbningen af Rosenfestivalen.

 

De indstillede kandidater:

Ejnar Sørensen, Hestehaven 1, Bogense
Keld Bruun, Østre Havnevej 22, Bogense
Hanne Bie Haugen, Havebuerne 2, Bogense
Birthe Jørgensen, Borgmesterløkken 36, Bogense
Allan Bylov, Borgmesterløkken 39, Bogense
Anna Lise Just, Odensevej 54, Bogense
Jørgen Rasmussen, Kornmarken 5, Bogense
Birgit Folden, Østergade 14, Bogense
Hanne og Freddy Pedersen, Adelgade 52, Bogense
Helle Stensgaard, Kristianslundsvej 13,Bogense
Ellen Jørgensen, Platanvej 11, Bogense
Poul Bork, Kæret 5, Skåstrup

 

Kåring af Bogenses dejligste have:

Villahave

1. plads: Poul Borch, Skåstrup
Begrundelse: En stor smuk velanlagt have med grøntsager, bær og frugt. En fryd at blive vist rundt i. En have, der er velafstemt med det øvrige landskab.

2. plads: Helle Stensgaard, Kristianslundsvej Bogense
Begrundelse: En stor smuk have, der endnu er på vej. En have, der er i god harmoni med det øvrige landskab. Med fine tilbygninger og et insekthotel.

kolonihave

1. plads: Hanne Bie Haugen, Havebuerne, Bogense
Begrundelse: En ualmindelig smuk anlagt og velpasset kolonihave med alt det, der karakteriserer en sådan have: grøntsager i række og geled, bærbuske, frugttræer og blomsterbede. Alt i komplet harmoni med et godt brud på symmetrien.

2. plads: Birthe Jørgensen, Borgmesterløkken, Bogense
Begrundelse: en velpasset kolonihave med blomster, grøntsager og mange fine detaljer og et rigtig hyggeligt hus.

Gårdhave

1. plads: Lise Justs have på Odensevej.
Begrundelse: En have, som er godt gemt og helt sin egen, og som i sin iderigdom trumfer, hvad man ellers normalt ser. Smukt afstemte farver og former. Ingen græsplæne, men stier, der fører rundt i haven til mange små og store oplevelser. Skønne blomster og masser af grøntsager.
En iderigdom inspireret af rejser især til England; men også til Italien,

2. plads: Birgit Folden, Østergade, Bogense
Begrundelse: En gårdhave med et umådeligt væld af blomster, som må glæde alle de gæster, der kommer til hendes B&B i løbet af sommeren.