Bogenses dejligste haver

I anledning af dette års tema Haven, kårer Rosenfestivalen Bogenses flotteste have.

Kåringer af Bogenses dejligste haver:

 

Villahave

1. plads: Poul Borch, Skåstrup
Begrundelse: En stor smuk velanlagt have med grøntsager, bær og frugt. En fryd at blive vist rundt i. En have, der er velafstemt med det øvrige landskab.

2. plads: Helle Stensgaard, Kristianslundsvej Bogense
Begrundelse: En stor smuk have, der endnu er på vej. En have, der er i god harmoni med det øvrige landskab. Med fine tilbygninger og et insekthotel.

kolonihave

1. plads: Hanne Bie Haugen, Havebuerne, Bogense
Begrundelse: En ualmindelig smuk anlagt og velpasset kolonihave med alt det, der karakteriserer en sådan have: grøntsager i række og geled, bærbuske, frugttræer og blomsterbede. Alt i komplet harmoni med et godt brud på symmetrien.

2. plads: Birthe Jørgensen, Borgmesterløkken, Bogense
Begrundelse: en velpasset kolonihave med blomster, grøntsager og mange fine detaljer og et rigtig hyggeligt hus.

Gårdhave

1. plads: Lise Justs have på Odensevej.
Begrundelse: En have, som er godt gemt og helt sin egen, og som i sin iderigdom trumfer, hvad man ellers normalt ser. Smukt afstemte farver og former. Ingen græsplæne, men stier, der fører rundt i haven til mange små og store oplevelser. Skønne blomster og masser af grøntsager.
En iderigdom inspireret af rejser især til England; men også til Italien,

2. plads: Birgit Folden, Østergade, Bogense
Begrundelse: En gårdhave med et umådeligt væld af blomster, som må glæde alle de gæster, der kommer til hendes B&B i løbet af sommeren.

 

Konkurrence betingelser:

Der dystes i tre kategorier: Byhaver ( gårdhaver), villahaver og kolonihaver.
Vi ved at mange haveejere har grund til at være stolte, så man skal ikke holde sig tilbage med at tilmelde sig konkurrencen. Man kan også tilmelde andres haver, for eksempel naboer, venner eller familie, som man mener har præsteret noget flot i haven.

Kompetente dommere vil vurdere : helhedsindtrykket, planternes trivsel, originalitet og charme, pladsudnyttelse, havens alder, sammenhæng mellem de enkelte dele af havearealet, sammenhæng med landskabet og nabolaget, harmoni mellem farver og former, vedligeholdelse, brugs- og nytteværdi og evt. dyrehold.

• Alle, både ejere og andre, kan nominere en have, som de mener gør sig fortjent til prisen.

• Vinderne får direkte besked og offentliggøres  ved kåringen, når diplomer og præmierne overrækkes lørdag d. 5. august, under selve Rosenfestivalen.

• Vinderne i de tre kategorier præmieres hver med to billetter til Birthe Kjær-koncerten, der afholdes om søndagen, plus et gavekort til middag for to.

• Sidste frist for tilmelding er 15. juni.

• Tilmelding kan ske ved indsendelse af en kort beskrivelse af haven,  samt et par billeder på mail til info@rosenfestival.dk, besked på Rosenfestivalens facebookside eller telefonisk til Rosenfestivalens kontakt, Grethe Ravn på telefon 24 66 98 93.